Kopitiam Famous di Kemaman

Kalau ke Kemaman, jgn lupa untuk singgah ke Sukiyang Coffee atau dulu dikenali sbg Kedai Kopi Hai Peng. Ini adalah tempat wajib singgah..kalau tak singgah mmg tak lengkaplah jalan2 kat Kemaman.


Best sgt ke Sukiyang ni? Entahlah..sy dan suami rasa kopi Sukiyang tu bukan selera kitorang sbb pekat dan pahit tp bg yg minat kopi rasanya menepati citarasa kot. First time singgah dan try di sana walaupun dah lama duduk Terengganu..hehe. Masa sampai kat kedai mmg ramai bersesak kat dalam kedai menikmati kopi, kitorang pun join sekali jugaklah.

Tapi bg kami kopi Wonda Coffe Mocha lg sedap sbb ada rasa coklat sikit..maybe sbb bukan peminat tegar kopi kot. Cuma bagi yg nak cari kedai famous di Kemaman, Sukiyang Coffee patut masuk dalam bucket list anda untuk dilawati.

Comments

  1. dah lama tak jenguk terengganu.. hihi..
    dulu pernah duduk kerteh 2 tahun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lepas ni kalau dtg terengganu, cari sukiyang..haipeng dah xder :)

      Delete
  2. salam ukhwah..salam perkenalan.. done follow sini, datang dari segmen dairijejakahangat..
    http://www.mycherita.com/2014/05/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam perkenalan dear..
      Goodluck yer :)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pasang Bidai Tingkap Guna Cabletight

Cara Tebuk Lubang Pada Jubin

~Kek Coklat Kukus Paling Senang~