Posts

Showing posts from July, 2015

~Tanda-tanda Keguguran~

Saya 99% confident yang saya baru lepas mengalami keguguran walaupun x pi check kat klinik. Masuk bulan Ramadhan ni, tetiba mood swing berlaku kat sy. Yang pastinya semuanya merujuk pada tanda2 orang hamil.
Selalu rasa panas.Suka tido atas lantai sbb panas.Asyik mengantuk x kira masa.Selalu nak buang air kecik.

Tp xterfikir lg yg sy tgh pregnant time tu pasal sy xder pulak muntah2 macam first pregnancy dulu. Lepas tu, rasanya sy rajin sgt memasak, rajin sampai kalau boleh hari2 nak buat kuih buat bukak puasa.  Lauk berbuka tu mmg x miss la masak.
Bila dah selalu tido atas lantai, sy teringat pulak time pregnant dulu..hari2 tido atas lantai xberbaju pasal panas..baru terfikir maybe sy pregnant. Tp silap kitorang sbb buat sambil lewa jer, x pi check kat klinik, x beli pregnancy test kit, x jaga makan dan etc. Siap makan nenas, 2 biji pulak tu husband beli. Makan cheese, lemon lagi.. elok masuk akhir bulan Jun, tetiba period pulak tp rasanya ni tanda2 sy dah keguguran. Pasaipa? Pasai perio…

~Pengalaman Interview Kerja~

Image
Bermula Mac tahun ni, kitorang start stay kat KL..start tu jugak bermulanya pencarian kerja. Cari kerja senang tapi nak dapat kerja tu kena attend interview la dulu. Dah dapat kerja tu, macam2 hal pulak yang jadi. Sesungguhnya Allah sayang kitorang la tu pasal kasi banyak ujian. Saya nak share pengalaman pi interview, yang mana kebanyakkannya terpaksa direject bila dah dapat..adui..


Mac 2015 - Dapat interview sbg pengendali tuition center, mmg plan nak cari kerja mengajar tuisyen jer sbb senang nak spend masa dgn si kecik waktu siang. Malam Abi dia yang jaga. So pada hari kejadian, pi la interview dgn Encek Husband pasal interview tu buat pada weekend. Time sampai, rupanya cuma saya sorang jer candidate yg dipanggil utk interview. Interview pun x macam interview, borak2 sikit dlm English + BM, terus dapat kerja. Soalan biasa2 jer, tell me about urself, why u choose this job, ideas on improving the center..bla2..Tp bab gaji yg xbest, xsampai RM2k pun. Bukan demand tp at this age with a…

~Manis Sangat Cik Ramadhan Ni~

Image
Dah lama x update blog, dekat 4 bulan dah lamanya. Sejak pindah KL ni, macam2 citer baru yang jadi.
Sementelah skrg ni bulan Ramadhan, lagi sibuk dgn aktiviti memasak. Boleh kata hari2 masak resepi baru. Semua google dalam internet, x pun telefon mak dgn mak mertua tanya resepi. Walaupun masa mudanya, saya bukan seorang yang rajin memasak..tp kini segalanya berubah. Hehe..saya suka memasak, nak2 bila masakan tu menjadi..mmg bersemangatlah nak masak lg.
Syukur jugak dapat suami ringan tulang, lg senang. Tiap kali nak masak resepi baru, Encek Husband masak satu lauk, saya masak satu lauk. Balik jer kerja, terus bawak masuk bahan mentah..siap sembahyang, beliau dah sedia kat dapur. Lagi bagus pasal beliau lg pandai masak dari saya. So, mmg senang la kerja saya..wink..

Donut, nasik kerabu, nasik ayam, daging salai cili padi, karipap, onde-onde, kerabu sayur, steak, spageti carbonara, spageti bolognaise, mee kungfu ngan plus other things jugakla diari memasak sepanjang Ramadhan ni kitoran…