~ Kiki Anak Terbuang ~

Salam tgh malam..

Last week Ahad, dari ptg sampai ke mlm asyik terdengar bunyi ngiau anak kucing tp xdpt nak detect dtg dari mana. So ktrg guess bunyi bb miau tu dtg dr rumah sebelah. Tghr esoknya, time nak check surat dlm peti pos, terdengar lg bunyi ngiau tp mcm dekat sgt bunyi tu..mcm kat sebelah. So kuis2 sikit kat dlm rumput tepi dinding pagar...Ma Shaa Allah mmg ada bb miau rupanya.

Bb miau yg belum boleh bukak mata tu, dgn tali pusat masih melekat duk mengiau2 slow. Sy angkat dan check, ada beberapa ekor kerengga tgh menggigit bb miau tersebut, beratus2 telur lalat atas bulu halus bb miau dan beberapa ekor ulat bergerak merayap2 serta bahagian punggung berdarah. Sy yg masa tu dah bersiap2 nak keluar, xjd keluar. Amek bb miau, letak dlm baldi yg dialas kain tudung dan terus bancuh susu utk disuap pdnya.

Kiki lepas mandi, mata belum bukak lg

Dah setel, baru keluar rumah. 

Bila balik umah..call mak tanya nak buat apa..mak suruh mandikan dlm air suam dan berus bulu Kiki dgn berus gigi utk hilangkan telur lalat yg bnyk tu..Oh, nama Kiki sy pilih utk bb miau pasal kes Kiki CDM aritu..nampak ganas sikit. Mlm tu bila suap susu, bb Kiki tanak minum..sy paksa bukak mulut Kiki dan sumbat syringe dlm mulut.

Sebelum tidur jenguk Kiki tp dah rasa hayatnya mungkin xpanjang pasal Kiki tidur straight, x mengerekot..xmcm kucing biasa. Ngiau Kiki pun dah makin kurang dan dia kurang response bila dipanggil. Bangun pg esoknya, mmg betul Kiki dah takder..Tak sampai dua hari Kiki dah pergi, dlm keadaan belum sempat tgk dunia pasal mata pun tak terbukak lg. 

Kiki dah xder, tunggu nak kena tanam :(

Ptg bila hubby dah balik keje, ktrg tanam Kiki tepi pagar. Dari punggung keluar ulat hidup..kesian Kiki, sy terlambat jumpa Kiki..ulat dah masuk dlm badannya. 

Macammana agaknya nasib bayi manusia yg dibuang merata rata tu? Bayangkan kalau Kiki adalah seorang bayi kecil, bagaimanakah perasaan ibu yg berakal yg tergamak membuang anaknya, sanggupkah melihat anaknya mati tersiksa? 

Wallahualam..RIP Kiki..sy sayang awak Kiki :(

Comments

  1. sedih betul..... teringat meow sy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sedeh..nanges time tu..nnt beli meow laen yer fahmi..

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pasang Bidai Tingkap Guna Cabletight

Cara Tebuk Lubang Pada Jubin

~Kek Coklat Kukus Paling Senang~