Hadiah RM10..wink..wink..

Alhamdulillah..

Hihi..rupanyer dah jd pemenang GA dari Puan Hafizah, dapat hadiah RM10. Walaupun nilai tak besar tp excitement tu yg best tu..ter excited lebih2. Biasalah kan, semua org suka hadiah..huhu. Tp duit ni akan disimpan dlm tabung infaq, senang nak menderma nnt. Tabung infaq tu tabung syiling ke? Bukanlah..

Tabung husband, sekali pecah dapatlah RM80..masyukk

Buat akaun bank yg boleh akses online, mcm maybank2u ke, cimb klik ke tp yg jarang kita guna..kira akaun ke2 lah ni. Pastu simpanlah duit sikit dlm tu. Bila kita rasa nak menderma, sambil update blog..pun boleh menderma. Ha..tu lah tabung infaq! Simpanlah dlm seratus ke dua ratus dan jgn usik duit tu kecuali untuk tujuan infak dan kalau sgt2 terdesak (means time poket kering :P). Apalah sgt derma RM10, RM20 tu kalau nak compare dgn rezeki yg Allah dah kasi kat kita selama ni..ye dak? Lgpun dlm rezeki kita, ada bahagian org lain. Duit yg kita sedekah tu adalah sebenar-benar harta kita, yg ada kat tgn ni..belum tentu jd hak kita. 

So, dah boleh buat tabung infaq sorang satu lepas ni. Pastu jgn lupa transfer masuk ke Aman Palestin. Semoga Islam Palestin menang..ameenn..

Comments

  1. ~Alhamdulillah~... semoga byk ag menang dalam GA.hehe

    ReplyDelete
  2. Salam..
    Mohon hubungi saya segera untuk urusan penyerahan duit raya yang dimenangi... :)
    http://ummudd80.blogspot.com/2014/07/pemenang-segmen-ihya-ramadhan-giveaway.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumslm..sy dah inform detail, terima kasih yer :)

      Delete
  3. salam. alhamdulillah..tahniah ya kak :)
    salam aidilfitri hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumslm..mekaseh yer Cik Itah
      Selamat Hari Raya, jgn makan bnyk sgt raya nnt tau ;)

      Delete
  4. alhamdulillah , rezeki ramadhan ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..Selamat Hari Raya Vee

      Delete
  5. tahniah ye akak. thanks sudi follow. saya follow back. =)

    http://najlamohayidin.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Welkem dear..Selamat Hari Raya :)

      Delete
  6. Alhamdulilah rezeki tuh . Tahniah sis :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mekaseh Pykaa..Selamat Hari Raya yer, selamat bertemu keluarga tercenta..

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pasang Bidai Tingkap Guna Cabletight

Cara Tebuk Lubang Pada Jubin

~Kek Coklat Kukus Paling Senang~