Trip ke Kuala Lumpur

Memandangkan kami bakal menyambut kelahiran baby sulung dan bakal masuk ke rumah baru, jadi trip percutian ke KL adalah wajib bg tahun 2013. Perut dah memboyot, baby dah masuk 7bulan tp drive jugak ke KL sesorg sbb suami dah tunggu kat sana. Hubby kursus 3 hari, lg 2 hari sambung shopping pulak dgn wife.

Sakit pinggang drive dari Terengganu ke KL ditemani baby dlm perut. Sebaik sampai jer, kitorang terus check in di hotel Grand Maria. Murah jer RM80 siap dengan breakfast for two, tapi time tu tgh promosi..so harga cantek. Bilik air best, cantek dan selesa walaupun kecik.


Sebaik sampai, kami check-in dan tidur..penat kot drive. Plan utama wajib pergi adalah ke GM KL dan ikea. Barang baby kat GM, barang rumah kat ikea..cantek..

Petang tu kitorang ke GM sbb lebih dekat dgn hotel. Masalah hotel ni, tempat parking yang jauh..kami siap tawaf 3 kali bangunan hotel masa nak check-in pasal mencari tempat parking. Maka dengan perut memboyot, berjalanlah kami ke tempat parking sambil berpegangan tangan :)

Sampai di GM, masa tu bnyk kedai dah tutup. Maybe bnyk yg dah pindah ke Klang, lgpun time tu dah pukul 5 ptg. Rambang mata tgk brg cantek dgn harga murah..sempat sambar rompers, stokin bb, beg etc. Cuma lelah nak berjalan naek turun eskalator dgn perut macam ni.


Time ke ikea, kitorang lagi lah rambang mata..beza GM dgn ikea, harga kat GM tersangatlah murah..bnyk mana nak amek pun boleh tp kat ikea kena pilih yg betul2 berkenan jer sbb mahal. 2 cermin dgn 1 tong sampah dah RM150. Sabar..sabar..tahan nafsu..


Penuh kereta time balik, nasib baik drive dr Terengganu. Kalau naik flight, xtau camner nak mengangkut. Kebetulan masa tgh jalan2 nak balik hotel, kitorang terserempak pulak mydin yg tgh buat sales sempena penutupan kedai..mmg rezeki anak. Semua barang less 70%..bayangkan barang yang RM100 jadi RM30. Apalagi, menghabiskan duet kat mydin pulak lah. Sebelum balik sempat singgah kat Sogo..menghabis lg..ish..ish..


Alhamdulillah..trip ke KL dah setel. Baby Auni pn dah merasa barang2 umi dgn abi shopping aritu. Next time, baby Auni pulak drive, umi nak relaks :)

Comments

Popular posts from this blog

Pasang Bidai Tingkap Guna Cabletight

Cara Tebuk Lubang Pada Jubin

Cara Tanam Rumput Karpet