Tips Ubati Luka Putus Cinta Akibat Pasangan Curang

Pernah putus cinta? Same goes to me..

Tapi itu dulu, skrg tgh bercinta lg dgn lelaki hensem kacak rupawan, encek suami yg macho bombastik. Entry ni ditulis sbb akan ada org yg nak pergi jauh lg dlm hidup ni, sedeh tau..teringat masa lepas putus cinta dulu, mmg hari2 nanges. Walaupun yg nak pergi ni bukan sbb curang, tp rasa sedeh macam dulu tu tetiba jer dtg..sob..sob..



Kali ni nak share tips ubati luka putus cinta akibat pasangan curang :0

1. Disebabkan pasangan korang curang, so just bear in mind..wasnt worth crying over him. Keep in mind, so setiap kali rasa nak nanges..ingat ayat tu. Sebab dia curang, mmg tak layak dan tak perlu nak nanges pasal dia pn.

2. Buat2 sibuk dgn macam2 aktiviti..tp jgn memancing dan menjahit pulak jd aktiviti lepas putus. Pilih aktiviti yg terlibat dgn ramai org..tempat yg hectic dan bising sikit.

3. Berubahlah jd playgirl. Bukan maksudnya wajib keluar dan couple dgn ramai lelaki, cuma jgn limitkan kawan lelaki anda. Tak perlu pun nak dating bagai, just kawan mcm biasa..msg ker, wasap ker, fb ker..kan semua ada skrg. Cuba kenal hati budi diorang, mana tau kot boleh jadi bakal suami..nak tips cari pasangan? Boleh refer sini.

4. Jangan simpan barang yg ada kenangan dgn ex contoh baju or tedi hadiah dari dia..buang jer, kalau tanak membazir boleh kasi kat org laen as a gift. Boleh dapat pahala lg tu.

5. Jangan lepak kat tempat kenangan korang, try cari tempat lepak baru. Contoh dulu selalu dating kat OU, skrg tukar lepak kat masjid negara ker.

6. Cari hobi baru..kumpul setem, tengok wayang tu old fashioned. Try tukar dgn main bungee jumping, parachute atau paragliding..lepas buat ni konfirm dah tak ingat kat kekasih lama :P..tp kalau rasa budget tight, boleh start bisnes, nak lg cepat jual insurans. Meet new people, new environment as well as gain extra money. Xpayah susah2 nak sedeh memanjang.

7. Unfriend fb dia pastu block, emel ke wasap pun delete jugak pastu tukar no fon baru..in case nak lg cepat keluar dari kongkongan kenangan lama..pindah rumah. Itupun kalau boleh pindahla..make sure jgn ada kontek langsung sbb masa ni masa tgh goyah, kalau ternampak sikit pun mst terus teringat kenangan lama..so nak selamat, pastikan delete semua!

8. Suruh mak cepat2 masuk meminang lelaki laen..hehe..tipu jer. Nak lg cepat lupa, serahkan diri pada Pencipta, Yang Maha Berkuasa membolak balikkan hati manusia. Mohon supaya ditenangkan hati, jiwa, fikiran etc supaya dapat harungi masalah dgn tabah dan semoga akan datang seorang pengganti yg lebih baek dan ikhlas pada anda.

Hopefully anda akan bertemu lelaki yg terbaek yang akan mengambil anda sbg suri hidup dan hidup bahagia dunia akhirat..ameen.
All the best lah :-)

Comments

  1. Oyeah... this one can be taken into mind... tq so much for sharing...^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gudluck dear..hopefully jumpa ur prince charming la lepas ni :)

      Delete
  2. nice sharing sis hahaha. (y)

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Tukar profession dah skrg..hehe :)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pasang Bidai Tingkap Guna Cabletight

Cara Tebuk Lubang Pada Jubin

Cara Tanam Rumput Karpet